6.8 C
Skopje
28.11.2021 - 4:37

Ознака: место

„Да сум на твое место“ антологија на македонски, грчки и англиски...

„Да сум на твое место“ е насловот на малата тематска тријазична антологија објавена на македонски, грчки и англиски јазик, која содржи песни и кратка...

Реторика на уцена што не остава место за дијалог

Со меморандумот, Бугарија се поставува како „засегната“ земја-членка на ЕУ, апелира до сите членки да ја поддржат во нејзините барања да се спроведе „строга,...

Меки роботи со идеја за допир и место

Истражувачите од Институтот за технологија на Масачусетс објавија дека првпат овозможиле мека роботска рака да биде свесна за својата конфигурација во 3Д-простор, со анализирање...

Како да го најде Европа своето место во светот

ЕУ, а особено Германија, допрва треба да одговори на предизвикот што го постави повлекувањето на САД од глобалното лидерство. Но со оглед на новиот...

„Орестија 1/4“ го истражува местото на хорот во античката драма

Премиерна изведба и прва реприза на претставата „Орестија 1/4“ ќе се одржат вечерва и утревечер во МКЦ. Претставата е дел од „Хорус проџект“, поддржан...

Детски агол во дворот – идеално место за игра и за...

Топлото време на децата им нуди одлична можност за игра и за забава, а детскиот агол во дворот е одлично место каде што вашите...