11.8 C
Skopje
17.10.2021 - 11:03

Ознака: место

(Хипер)живот некаде на друго место

И така, - додека скептиците и катастрофичарите очекуваат почеток на тоталитарен надзор и груба повторна експлоатација на економските и човечки ресурси, ентузијастите предвидуваат ризоматско...

Каков е ризикот невакцинираните да го загубат работното место

Во насока на поефикасно справување со пандемијата на ковид-19, некои држави во светот, меѓу кои Грција и Израел, најавуваат можност за отпуштање од работа...

Секое работно место треба да се брои

Состојбите со пазарот на трудот во Македонија, како и одржливоста на пензискиот систем, водат кон потребата од континуирано воведување и спроведување добро осмислени мерки,...

Првото место го делат учениците Лазар Грозданов и Димитар Димов

Наместо одржување првоаприлски маскенбали во живо, домот на културата „Иван Мазов Климе“ од Кавадарци, во соработка со основните училишта од овој град, организираше ликовен...

Македонија на четириесет и третото место на екотабелата

Според истражување на универзитетот „Јејл“, државите во светот различно се справуваат со заштитата на животната средина, климатските промени, биодиверзитетот, квалитетот на воздухот и водата....

Антарктикот е најмистериозното место на светот

Тој беше последен откриен и поради тешките услови за живот на толку ниски температури никогаш не бил населен со луѓе. Тоа се промени од...

„Да сум на твое место“ антологија на македонски, грчки и англиски...

„Да сум на твое место“ е насловот на малата тематска тријазична антологија објавена на македонски, грчки и англиски јазик, која содржи песни и кратка...

Реторика на уцена што не остава место за дијалог

Со меморандумот, Бугарија се поставува како „засегната“ земја-членка на ЕУ, апелира до сите членки да ја поддржат во нејзините барања да се спроведе „строга,...

Меки роботи со идеја за допир и место

Истражувачите од Институтот за технологија на Масачусетс објавија дека првпат овозможиле мека роботска рака да биде свесна за својата конфигурација во 3Д-простор, со анализирање...

Како да го најде Европа своето место во светот

ЕУ, а особено Германија, допрва треба да одговори на предизвикот што го постави повлекувањето на САД од глобалното лидерство. Но со оглед на новиот...