Ознака: мерни станици

Ќе мерат ли повторно старите мерни станици

Се чекаат резервни делови за мониторинг-станиците за воздух Од Министерството за животна средина велат дека во мониторинг-станиците има инструменти што во моментов не се во...

До кога Скопје ветар ќе го спасува

Јана Велевска Потрагата по загадувачите во Скопје се чини дека е сизифовска работа. Барате, барате, а чувствувате дека сте сѐ подалеку. Што е најважно, од...

И производителите се чуделе како уште работат нашите мерни станици за...

Додека само гласно се зборува и многу малку се дејствува за намалување на загадувањето на воздухот, реалната слика е домаќинства што користат јаглен за...

Мерните станици во Лисиче и Гази Баба не функционираат

Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање поставени во скопскиот регион покажуваат загадување на воздухот што според мерењата најзагаден бил меѓу...