Ознака: мерна станица

Инсталирани нови мерни станици низ Македонија

Министерството за животна средина и просторно планирање по спроведена отворена постапка за доделување договор за јавна набавка на пет автоматски анализатори за мерење на...

Поставена мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Градот Скопје постави мерна станица за мерење на нивото на загаден воздух на плоштадот на ВМРО во центарот на градот. Градоначалникот Петре Шилегов објави фотографии...

Поправка ги направи невалидни податоците за загадувањето во Гази Баба

Податоците за загадувањето на воздухот од мониторинг-станицата во Гази Баба во текот на изминатите пет часа биле невалидни поради замена на потрошен дел. Министерството за...

Поставување мерни станици за откривање на загаденоста за преземање мерки

По реакциите од граѓаните за енормната загаденост на воздухот во Прилеп во саботата, со над 1000 пм 10 честички, прес-конференција одржа градоначалникот на Прилеп Илија Јованоски,...

Промовирани станици за поправка на велосипеди

Град Скопје и Стопанска банка АД – Скопје денеска ги промовираа 5-те станици за поправка на велосипеди кои ќе им овозможат на велосипедистите до...