Ознака: Меркур

Неочекувано откритие – дали Меркур е погоден за живот?

Во потрагата по живот надвор од Земјата, луѓето најчесто се фокусирале на најблиските планети и вселенски тела - Месечината и Марс. Меѓутоа, неодамна објавената...

Астрономски феномен што се појавува околу 12 пати во еден век

Меркур, најблиската планета до сонцето, во нашиот Сончев Систем ќе биде видлив како мала црна точка што се движи наспроти сонцето. Тоа се смета...