3.1 C
Skopje
9.12.2019 - 23:35

Ознака: мерки

Дали реализираните 30 отсто од мерките значат и за третина почист...

Според истражувањето на невладината организација „Екосвест“, од сите предвидени мерки во „Планот за чист воздух“ се остварени само 30,81 отсто. Околу 30 проценти се...

Се чека новите мерки да го подобрат превозот со ЈСП?

Билетот за едно возење ќе биде наменет само за еднократна употреба, ќе биде хартиен, со вграден бесконтактен чип, изработен со највисоки безбедносни стандарди Откако е...

„Фејсбук“ ги објави новите мерки за претседателските избори во САД

„Фејсбук“ најави дека внимателно ќе ги следи „медиумите кои се контролирани од државата“ и се обидуваат да манипулираат со расположението на гласачите за претстојните...

Активните мерки за вработување дадоа резултати

Во органзација на Министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување, бизнис заедницата, локалниот економско социјален совет, денеска во Битола се одржа втората...

Француската полиција со нови мерки по убиствата од минатата недела

Францускиот премиер, Едуард Филип, најави формирање на две мисии кои ќе ги проверуваат психолошките профили на припадниците на полициските оддели задолжени за борба против...

Владата со инвертери, а граѓаните со мерки сакаат почист воздух

Граѓаните бараат засилен мониторинг на индустриските капацитети, детектирање на загадувачите и нивно јавно обелоденување. Потоа поставување транспарентен систем за следење на загадувањето, но пред...

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска во Кавадарци присуствуваше на традиционалната манифестација Тиквешки гроздобер, со којашто официјално се означува почетокот на...

САД воведуваат нови мерки за сузбивање на илегалната миграција

Администрацијата на претседателот на САД, Доналд Трамп најави нови поостри мерки за сузбивање на илегалната миграција во Соединетите Американски Држави. Новите одредби опфаќаат скратување на...

Преземени сите мерки за заштита од свинска чума

Иако мерките против африканска свинска чума се на највисоко ниво, не е исклучена можноста од појава на болеста во земјава, заклучија ветеринарите на координативниот...

Грчката влада со радикални мерки против пушењето

Новата грчка конзервативна влада вети дека ќе го забрани пушењето во затворени јавни простори, со што ќе се спроведе законот кој стапи на сила...