Ознака: ментално здравје

Бактерии од системот за варење се поврзани со менталното здравје

Доколку недостасуваат два вида бакетерии во системот за варење, шансите за депресија се поголеми, тврдат научници од Белгија кои спровеле досега најголема студија во...

ФИФПро одржа работилница за менталното здравје на фудбалерите

Студијата од 2015 година покажа дека 38 отсто од активните професионални играчи пријавиле симптоми на депресија, велат од ФИФПро на својата интернет-страница Европскиот оддел на...