Ознака: менаџмент

Уапсени директорот на рудникот за јаглен Листважнаја и уште четири лица

Реакција во услови на кризен менаџмент во Русија Руските власти веднаш по несреќата во рудникот за јаглен Листважнаја, во која загинаа 51 лице, уапсија пет...

Централизираните надлежности се формула за функционален кризен менаџмент

Практиката за прогласување ненадлежност на сите служби во ситуации кога брзо, ефикасно, координирано и по однапред утврдена процедура треба да се реагира е несоборлив...

Три идеи за два милиони евра

Приближно два милиони евра ќе се слеат во државниот буџет од страна на сметките на граѓаните што ги прекршија владините мерки за превенција од...