Ознака: меморандум

Македонија и Косово потпишаа Меморандум за развој и промоција на туризмот

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски и претседателот на Унијата за Туризам на Косово, Баки Хоти, денеска потпишаа Меморандум...

Градиме систем за поддршка на развојот на финтек-секторот

На иницијатива на Народната банка, а заради создавање услови за поддршка на развојот на финтек-секторот, финансиските регулатори ‒ Народната банка (НБ), Министерството за финансии...

Македонија и Бугарија ќе ја унапредуваат соработката во спортот

На одржаната средба во Софија потпишан е меморандум за соработка меѓу Агенција за млади и спорт на Македонија и Министерство за млади и спорт...

Потпишан Меморандум за соработка меѓу Министерство за правда и Правниот Факултет...

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, и деканот на Правниот Факултет „Јустинијан Први“, Сашо Горгиевски, потпишаа Меморандум за соработка помеѓу Министерството за правда и Правниот...

Општина Новаци дел од проектот „Зајакнување на луѓето од Пелагонија“

Градоначалникот на Општина Новаци, Стевче Стевановски  со градоначалници од општините Могила, Крушево, Ресен, Долнени, Демир Хисар и Кривогаштани и Здружението за унапредување на демократските...

Водовод Скопје и Кроација Осигурување потпишаа Меморандум за соработка за повеќе...

ЈП Водовод и канализација - Скопје и Кроација Осигурување АД - Друштво за неживотно осигурување Скопје, потпишаа меморандум за соработка со кој се отвораат...

Јакнење на финансиската стабилност како столб на економијата

Меморандум на Народната банка и АСО Народната банка и Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) склучија нов меморандум, кој ќе придонесе за зајакнување и продлабочување...

Потпишан меморандум за соработка меѓу Националниот сојуз на слепи и Град...

Заради поефикасно остварување на социјална грижа за слепите лица, нивна поголема мобилност, вклучување во општествените текови и јакнење на социјалната сигурност, денеска во просториите...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Судско-медиумскиот совет и ЗНМ

Претседателот на ЗНМ, Младен Чадиковски, претседателот на Здружението на судии, Џемали Саити и претседателот на Судско-медиумскиот совет, Иван Џолев потпишаа меморандум за соработка.Целта на...

Меморандум за соработка меѓу Здружението „Т’га за југ“ и општина Битола

Градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска и претседателката на Здружението на децата бегалци и нивните потомци од Егејскиот дел на Македонија „Т’га за југ”...