Ознака: мед

Во НП Маврово се среќаваат помеѓу 10 и 18 риса

МЕД и НП Маврово изработија акциски план за заштита на балканскиот рис до 2020 година Систематски активности за заштита на балканскиот рис на подрачјето на...

Дивите мечки ги поштедија пчеларниците поради доволно храна во природата

За разлика од претходните неколку години кога природата беше многу сиромашна со храна, годинава родот на желадите, дивите јаболка, капините и шиповите беше многу...

Годинава дождот го „собра“ медот

Годинава производството на мед во Битолско и пошироко во државата е далеку под очекувањата. Обилните дождови што пролетоска и летоска паднаа кај нас буквално...

Помали приноси на мед годинава во Штип

Пчеларите од штипскиот регион годинава повторно ќе бележат ниски приноси на медот во споредба со подобрите години, но и со приносите на медот на пчеларите...