Ознака: медицински

Обичната вода е најдобра за хидрирање на организмот

Медицински совет Зголемените летни температури, кои резултираат со зголемена телесна температура, а потоа и со потење, можат да доведат до прекумерно губење на телесните течности,...

Телото ве предупредува кога ви е нарушено здравјето

Медицински совет Кога здравјето е сѐ полошо, тоа не се случува одеднаш и без предупредување, како што се мисли. Нашето тело обично испраќа знаци дека...

Знаци дека пиете премногу вода

Медицински совет Препораките за дневно количество вода, вклучувајќи ја и онаа што ја внесуваме преку храната и другите пијалаци, се 3 литри за мажи и...

Колку често треба да одиме на забар?

Медицински совет Во суштина не постои вистинска фромула за одредување колку пати во текот на годината треба да го посетите забарот. Тоа зависи од неколку...

Колку често треба да се менува четкичката за заби

Медицински совет Четкичката за заби најверојатно е предмет што најмногу го користиме во одржувањето на личната хигиена. Поради тоа, важно е да се знае кога...

Додатоците во исхраната со омега-3 го подобруваат здравјето на срцето

Медицински совет Нова метаанализа (статистичко сумирање на резултатите на повеќе извршени истражувања) покажа дека секојдневното земање мали дози додатоци во исхраната со омега-3 може да...

Како да се справиме со стресот на работа

Медицински совет Неодамнешни истражувања во Велика Британија покажаа дека луѓето во просек имаат 28 часа прикриена прекувремена работа месечно, поради што е неопходно да се...

Економични батерии ќе се прават од искористени медицински маски

Заеднички проект на САД, Мексико и Русија Научниците од националниот истражувачки технолошки институт „МИСиС“, со колеги од САД и Мексико, осмислија нова технологија за производство...

Комбинации на храна што не се добри за варењето

Медицински совет За да го направиме јадењето повкусно и поинакво, често мешаме различни намирници, меѓутоа некои комбинации не се препорачуваат, бидејќи времето и условите потребни...

Медицински совет

Туршијата и киселата зелка како природни аптеки Тајната на чувањето на здравите особини на овошјето и зеленчукот е ферментацијата, поради што теглите со туршија и...