Ознака: Медицински совет

Медицински совет

Зошто не треба да носиме нова облека пред да ја испереме Доколку сте меѓу оние што понекогаш носат нова облека пред да ја исперат, тогаш...

Медицински совет

Неколку причини зошто не треба да заспивате гладни Прескокнувањето на вечерата, ако сакате да се ослободите од вишокот килограми или едноставно сте преморени за да...

Медицински совет

Отровот на пчелите ги уништува агресивните клетки на ракот Отровот на пчелите ги уништува агресивните клетки на ракот, откриле австралиските научници во лабораториски услови. Отровот...

Медицински совет

Јаболковиот оцет го намалува нивото на шеќерот во крвта Јаболков оцет се користи како лек со векови, а спектарот на лековити својства е навистина долг. Консумирањето...

Медицински совет

Два литра вода на ден за добро здравје  Правилната хидратација е неопходна за здравјето на телото. Водата освен што ги урамнотежува електролитите, потребна е речиси...

Медицински совет

Дванаесет фактори за настанок на деменција Стручњаците тврдат дека постојат 12 фактори што предизвикуваат деменција, кои можат да се превенираат. Појавата на деменција зависи од...

Медицински совет – Солта е тивок убиец, одбегнувајте ја!

Голем број испитувања сведочат дека би требало да се вложат дополнителни напори за да се намали внесувањето на солта во организмот. Имено, доколку го...

Медицински совет – Вежбањето е корисно за мозочните клетки

Според неодамнешно истражување, физичката активност помага во одржувањето на сивата материја на мозокот, која е поврзана со различни вештини и со способноста за размислување....

Медицински совет – Вистини и заблуди за традиционалното лекување

Ако некому не му е добро, меѓу народот често се вели: „Напиј се ракија и ќе ти помине“. Тоа не е единствената заблуда што...

Медицински совет – Јагоди за здрав мозок

Постојат многу работи што можат да ви помогнат да го вежбате мозокот и да го одржувате здрав, но не е толку добро познато дека...