Ознака: Медицински совети

Медицински совети – Топли или студени облоги за спортски повреди

Обично повредите се случуваат кога ќе претераме со вежбање и кога сакаме што побрзо да ги видиме резултатите. И студените и топлите облоги влијаат...

Медицински совети – Гените не се пресудни за вашата тежина

Според најновите истражувања, генетиката не е пресудна кога е во прашање веројатноста да станете дебели. Со години генетските истражувања им сугерираа на луѓето дека...

Медицински совети – Пет мита за спиењето

Ако легнете порано, ќе заспиете порано - ова е еден од раширените митови за сонот, да одиме во постела, иако не сме сонливи. Но...