11.5 C
Skopje
25.5.2019 - 9:33

Ознака: медицински сестри

Тепачка помеѓу медицински сестри на Клиниката за кардиологија

На Клиниката за кардиологија при комплекс клиники „Мајка Тереза“ вчера околу 8.20 часот две медицински сестри физички се пресметале поради претходно меѓусебно недоразбирање. Од МВР...

Во Хрватска се бараат медицински сестри

Владата на Хрватска до крајот на годината ќе ја определи квотата за вработување странци за 2019 година, а во бројот од 63.600 работници, првпат...

За осум месеци Албанија ја напуштиле околу 3.000 медицински сестри

Здружението на медицински сестри побара од албанската Влада под итно да преземе неопходни мерки за надминување на проблемите со кои се соочуваат, со цел...

МЗ: Јавното здравство со законски измени ќе ги презема медицинските сестри...

 Министерството за здравство соопшти дека подготвени се измени на Законот за здравствена заштита за преземање во јавното здравство на медицински сестри кои претходно работеле...

Медициските сестри „концесионери“ кои останале без работа бараат да бидат преземени...

Над 40 медицински сестри „концесионери“ во моментов низ цела Македонија се без работа, бидејќи по основ на пензионирање на докторот, смрт...се затвориле приватните здравствени установи...

Заминуваат пет илјади медицински сестри

Официјалните податоци изнесени од здружението на медицински сестри потврдуваат дека овој кадар масовно ја напушта Албанија и главно се вработува во Германија. - Многу наши...

Годинава Албанија ќе ја напуштат пет илјади медицински сестри

Официјалните податоци изнесени од здружението на медицински сестри потврдуваат дека овој кадар масовно ја напушта Албанија и главно се вработува во Германија. - Многу наши...

Шеснаесет медицински сестри од болница во Аризона истовремено забремениле

Има нешто во болницата во градот Меса во американската сојузна држава Аризона, каде што истовремено се бремени 16 медицински сестри, пишува во сабота Би-Би-Си. Тоа...

Македонија се соочува со недостиг од медицински сестри

Во Европа нормите предвидуваат над 600 сестри на 100 илјади граѓани, а во Македонија има 350. Затоа одливот на сестри треба да се спречи...

Се зголемува коефициентот на медицинските сестри за ноќниот труд, потпишан анекс...

Министерот за здравство Венко Филипче, заедно со претседателот на Самостојниот синдикат на клинички центар Горан Беговиќ и претседателот на Самостојниот Синдикат за здравство, фармација...