27.8 C
Skopje
17.9.2021 - 15:02

Ознака: медицинска опрема

ГАК доби нова Дневна болница со медицинска опрема

Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска беше во посета на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство по повод адаптиран нов простор за Дневната болница...

СЗО годинава ѝ донира на Македонија медицинска опрема од милион долари

Светската здравствена организација во 2020 година во Македонија донираше заштита опрема, лабораториски сетови и медицинска опрема во вредност од 1.049.902 долари за справување со...

Донација од Бугарија за Клиничката болница во Битола

Република Бугарија денеска на Клиничката болница во Битола ѝ донираше медицинска опрема од 17 скафандери за повеќекратна употреба. Донацијата на директорката на болницата д-р Билјана Гагачовска,...

Бугарски пратеник донира медицинска облека од над 60.000 евра во земјава

Бугарскиот пратеник Делјан Пеевски донираше заштитни облека, очила и медицински материјали, во висина од над 60.000 евра за да им помогне на лекарите во...

ЕВН донираше медицинска опрема за Градска болница

ЕВН Македонија донираше 13 перфузори и инфузиони пумпи за оддделот за интeнзивна нега во градската болница Универзитетска клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски“...

ЕВН донираше медицинска опрема за „Градска болница – Скопје“

ЕВН Македонија донираше 13 перфузори и инфузиони пумпи за оддделот за интeнзивна нега во градската болница Универзитетска клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски“...

Кина ни донира над пет илјади тестови и десетици илјади маски

Над пет илјади тестови за ковид-19 и десетици илјади маски и заштитни материјали донира Кина во Македонија. Ова го соопшти вицепремиерот за европски прашања, Бујар...

Македонија и Европската Комисија ќе набават лекови и медицинска опрема

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за потребата од пристапување кон и потпишување на Заедничкиот договор за набавка на лекови и медицинска опрема со...

Активистите што изработуваат заштитни маски апелираат дека имаат потреба од материјали

Досега се произведени и дистрибуирани 6.500 заштитни маски со визири финансиски поддржани со средства донирани од граѓани и фирми. Процесот за снабдување на приватните здравствени...

Пристигнува побараната медицинска опрема од Турција

Врз основа на потпишаниот договор со Република Турција за донација на медицинска опрема и средства наменети за здравствениот сектор на Република Македонија, која се...