-1.2 C
Skopje
25.1.2022 - 15:42

Ознака: медиумите

Маченикот на нашето време и гласниот молк на медиумите

За храброста, значењето на делото и судбината на Џулиан Асанж сум пишувала повеќепати. Попусто! Исто како и некои многу повлијателни и поумни луѓе од...

Ерозија на слободата на медиумите на Балканот

Европската Унија станува пасивен набљудувач кога станува збор за следење на слободата на медиумите. Се чини дека на ЕУ ѝ недостигаат волја и алатки...

Смртни гревови на медиумите

Минатото е лага, сегашноста изобилие од неизвесност, за иднината се нуди форма на вистина, и сѐ во рамките на раѓањето на уште еден сладок...

За вирусите, медиумите и веродостојноста

„Правилните публикации што ја содржат човечката вистина секогаш ги надминуваат бариерите на времето.“ Ова е една од повпечатливите мисли што ги кажал американскиот писател...

Како гледаат партиите на медиумите

Политичките програми и партиските митинзи во предизборието промовираа предлози и заложби за унапредување и во сферата на медиумите и медиумскиот простор (и јавниот интерес...