27.8 C
Skopje
27.9.2021 - 20:27

Ознака: Мегалодон

Мегалодон – најголемата ајкула во светот

Најстарите фосили од мегалодонот може да се датираат од пред околу 20 милиони години, а во следните 13 милиони години оваа огромна ајкула доминирала...