Ознака: Матичните лекари

Може ли парични награди за матични лекари да ја зголемат вакцинацијата?

Предложените мерки за парична стимулација на матичните лекари кои ќе имаат одреден број вакцинирани пациенти наидоа на негативни реакции кај лекари. Д-р Лилија Чолакова-Дервишова,...

Матичните лекари на првата линија на одбраната од коронавирусот

Оваа новина, поточно вклучувањето на сите матични лекари во процесот на тестирање за рано и навремено откривање лица позитивни со коронавирусот, според здравствените власти,...