32.8 C
Skopje
31.7.2021 - 11:42

Ознака: Матица македонска

Роман за она што го немаме, а мислиме дека го имаме

Нов роман на Блаже Миневски во „Матица македонска“ Во време во кое мислиме дека целиот свет е наш, а всушност ништо не е наше, луѓето...

Избор поезија на Матеја Матевски во чест 90 години од неговото...

По повод деведесетгодишнината од раѓањето на академик Матеја Матевски, „Матица македонска“ објави избор од неговата поезија, насловен според неговата позната стихозбирка – „Дождови“.  Деведесет...