1 C
Skopje
23.2.2019 - 14:30

Ознака: математичар

Математичар тврди дека решил проблем стар речиси 160 години

Еден од најистакнатите британски математичари, Мајкл Атија тврди дека пронашол доказ за Римановата хипотеза, една од шесте математички проблеми за чие решавање е предвидена...

Џон Нан – велемајстор, проблемист-шампион, писател, математичар

Секако дека е тешко да се биде континуирано во врвот на проблемскиот шах, уште повеќе што веќе имам 63 години, а и се појавуваат...