Ознака: масони

Македонската револуционерна организација ја основале и ја воделе масони?!

Александар Протогеров бил велик мајстор на масонската ложа, а масони биле и Даме Груев, Павел Шатев, Тодор Александров и уште многу други македонски интелектуалци...