10.8 C
Skopje
24.10.2021 - 10:35

Ознака: Масовни тестирања

Дали се предолги протоколите за прогласување на пациентот за оздравен

Поддршка за масовните тестирања на граѓаните, но методологијата на долготрајни двојни проверки создава конфузија Протоколите за прогласување еден пациент за оздравен треба да се олеснат, односно...

Ефикасни алатки во борбата против коронавирусот

Нема сомнеж во успехот за справување со вирусот со масовните тестирања Многу земји во Европа и во светот реагираа брзо со спроведување голем број масовни тестирања,...

Масовни тестирања ќе го откријат вистинскиот број на заболени

Колку повеќе тестови се прават, толку е поголема можноста за добивање на вистинската бројка на заразени. Македонија засега не го применува тој начин, што...