Ознака: масовен убиец

Брејвик мора да остане во затвор, бидејќи не покажал сочувство и...

Норвешкиот масовен убиец Андерс Беринг Брејвик, кој уби 77 луѓе во 2011 година и рани неколку десетици од нив, не се подобрил за време...

Брејвик побара условно ослободување

Масовниот убиец Андерс Брејвик побара условно пуштање на слобода, изјави денеска неговиот адвокат Оејстеин Сторвик, за норвешкиот дневник „ВГ“. Брејвик планира да поднесе нова тужба...