Ознака: масло

Како да исчистите мувла, дамки од масло, ’рѓа…

Не мора секогаш да трошите пари на скапи хемиски производи за чистење во домот, проблемот со нечистотијата, дамките, мувлата или, пак, ’рѓата можете да...

Кајсија за здравје и за долговечност

Јадејќи ги оревите и сувите кајсии жителите на долината Хунза доживеале длабока старост. Маслото од семка на кајсија, кое некогаш се користело за готвење,...

Изложба „Македонска наивна уметност“ на Васко Ристовски

Во Музејот на Македонија утре во 19:00 часот ќе биде отворена изложбата на ликовни дела на Васко Ристовски – Македонска наивна уметност. Ристовски е...