12.8 C
Skopje
27.11.2021 - 15:32

Ознака: маски

Какви маски се најефикасни за заштита од загадувањето на воздухот

Штом ќе се регистрираат алармантни податоци за енормните количества на ПМ честичките што се присутни во воздухот, граѓаните итаат да купат заштитни маски. Во...

Ќе ги видиме маските од Требениште од музеите во Белград и...

Преку оваа заедничка изложба на Македонија, Бугарија и на Србија, ексклузивните наоди од ова наоѓалиште, кои денес се изложени во музеите во Софија, Белград...

Танос, Црниот пантер и Дедпул во Њујорк

Голем број на маски инспирирани од ликовите од стриповите и од филмовите можеа да се забележат на годинашниот „Комик-кон“ во Њујорк. Меѓу бројните маски...

Учениците од Кавадарци со своите маски го разубавија Тиквешкиот гроздобер

Од весели гроздоберчиња, дечиња - зрели гроздови црвени и бели, зелени ластарчиња, пеперутки во боите на виножитото, буренца со вино и ракија, прекрасни сонца,...