Ознака: маските

Вирусот, маските и политиката

Сега е време за координирани решенија и на домашно и на светско ниво во борбата со пандемијата. Само на таков начин ќе се дојде...

Британски микробиолог покажува како точно дејствуваат маските

Британскиот микробиолог д-р Ричард Дејвис, со илустрации на Твитер, прикажа како точно функционираат маските за време на ширењето на коронавирусот. Во неколку чекори тој...