21.8 C
Skopje
24.9.2021 - 18:26

Ознака: Марјан Танушевски

Промоција на книгата „Битолски хорологион“ на Марјан Танушевски

Во Битола денес беше промовирана новата книга на новинарот Марјан Танушевски, „Битолски хорологин“. - „Битолски хорологион“ е сончев часовник. Најстариот сончев часовник на ова поднебје,...

МНД Битола одбележа 60 години постоење

Со почитување на сите здравствени протоколи, Македонското научно друштво-Битола, во Пациото на Националната установа Завод и музеј го одбележа својот голем јубилеј, 60 години...