Ознака: мартин лутер кинг

Мудрите зборови на Мартин Лутер Кинг значајни и 50 години по...

Еден од најзначајните лидери на американското движење за граѓански права, Мартин Лутер Кинг помладиот, беше убиен на денешен ден пред 50 години, во Мемфис,...