Ознака: Маротов

Блаже Маротов ја обработи „Дејгиди луди млади години“

Познатиот македонски музичар и автор Блаже Маротов во циклусот традиционални песни што ги обработува, деновиве ја приклучи и народната „Дејгиди луди млади години“, за...