Ознака: МАРИО СТЕФАНОВ

Велика Британија планира да биде глобална Британија

Со развојот на настаните во Европа веќе станува јасно дека Обединетото Кралство со децении за време на своето членство во ЕЕЗ и подоцна во...

„Геополитика“: ЕУ е наднационална структура со империјални амбиции

Претседателот на европарламентот Антонио Тајани, со својата последна изјава како да ја открива скриената агенда на ЕУ. А таму сѐ почесто во јавноста се...

Глобализација = геополитика?

МАРИО СТЕФАНОВ, АНАЛИТИЧАР ВО ГЕОПОЛИТИКА Глобализациските процеси и матрицата за уништување на националните држави владеат со сите политички, економски и финансиски аспекти на ЕУ. Таквата...

Бунтот на народните маси

Некој или нешто е пуштено од синџирот, а последиците од тој чин засега се несогледливи. Или, сепак, е во тек „бунт на масите“, како...