Ознака: мапа

Интерактивна мапа на Скопје со информации за достава на намирници за...

Град Скопје во соработка со „ГДИ Скопје“ изработи интерактивна мапа за достава на храна, намирници и лекови за време на полицискиот час на територијата...

Турција ја штити Македонија од мигранти!

Ако се земе предвид Договорот за стратегиска соработка што Македонија го има потпишано со Турција уште во 2008 година, како и одличните односи меѓу...

Променета политичката мапа на Европа

Граѓаните на сите 28 членки на ЕУ во рекорден број излегоа да гласаат на европските избори и јасно ставија до знаење дека сакаат промени....

Направена тродимензионална мапа на Млечниот пат

Европскиот сателит „Геа“ овозможи тродеминзионално мапирање на речиси 1,7 милијарди ѕвезди во нашата галаксија и одредување на оддалеченоста од Земјата за 1,3 милијарди, соопшти...