Ознака: Манчевски

Манчевски: Очекуваме зголемена побарувачка на експерти за сајбер-безбедност

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска и утре учествува на Европскиот форум за сајбер-безбедност во Полска, каде имаше свое обраќање на...

Манчевски: Мора да ја подобриме сликата за функционирањето на јавната администрација

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски се обрати на 11-тата конференција за човечки ресурси, во организација на Македонската асоцијација за човечки ресурси....

Манчевски: Лажните вести беа моќна алатка на непријателите на Договорот од...

Во периодот од 1 април 2018 до 15 март 2019 година во земјава се објавени вкупно 35.261 написи на македонски јазик и 13.995 на...

Манчевски за денеска најави први резултати по реакциите за непотизам

Министерот за информатичко општетсво и администрација Дамјан Манчевски за денеска најави први резултати по реакциите во јавноста за случаи на непотизам со вработувања  во...

Конкретна реорганизација на администрацијата од втората половина на 2019

Во втората половина на следната година ќе има поголеми измени во администрацијата со нејзина реорганизација и оптимизација, процес кој би завршил во текот на...

Манчевски: Ќе воведеме ред во хаосот во администрацијата

Реформите на јавната администрација продолжуваат со спроведување на хоризонтална функционална анализа. Тоа значи дека конечно во Македонија ќе воведеме ред во хаосот. Институциите ќе...

Манчевски четири часа сведочеше на судењето за насилството во Собрание

По четири часа заврши испрашувањето од обвинителството и одбраната на сведокот Дамјан Манчевски на денешното рочиште за случувањата во Собранието на Република Македонија на...

Манчевски: Многу ниска свест за опасноста од сајбер криминал во Македонија

Владата во партнерство со Светска банка работи на покревање на сајбер безбедноста во Република Македонија. Со СБ е направен извештај во кој се лоцираат...

Манчевски: Во преговорите со ЕУ ќе бидат вклучени најквалитетните кадри

Владата планира да иницира заедно со граѓанскиот сектор идеи за модел за вклучување на најквалитетните претставници од Граѓанското општество (ГО) во преговарачките тимови по...

Манчевски: Советниците на премиерот ги бира самиот тој, нивниот број е...

Советниците на премиерот ги бира самиот тој. Нивниот број е значително намален за разлика од порано, а некои од нив се ангажирани без никаков...