Ознака: манифестација

Манифестацијата „Најуспешни битолчани“ ќе се одржи на 14 февруари

„Избираме најуспешни битолчани 2019“, традиционалната манифестација на најстариот локален печатен медиум во државата, „Битолски весник“, која минатиот петок, поради препораките на Министерството за здравство...

Доделени наградите на поетската манифестација „Пехарот на св. Трифун“

Како дел од вековната традиција на одгледување на виновата лоза во Кавадарци, со години празникот Св. Трифун, грозјето и виното се неисцрпна инспирација за...

Бесплатен превоз за празникот Свети Трифун

Неготино По повод прославувањето на празникот на лозарите и винарите, односно за време на одржувањето на централната манифестација, на 14 февруари, ќе има бесплатен превоз...

Дојран денеска ја организира традиционалната „Дојранска софра“

Здружението на жени „Дојрана” вечер е домаќин и организатор на традиционалната 15-та манифестација „Дојранска софра” на која домаќинките од Дојран ги презентираат јадењата карактеритични...

Изложба „Ресенски ликовни мотиви“ во Кавадарци

Најновите ликовни творби мотивирани од преспанската убавина од последната ликовна работилница под наслов „Ресенски ликовни мотиви“ ќе бидат изложени вечерва со почеток во 19...

„Европски културен караван“ во посета на осум градови низ Македонија

Во рамките на манифестацијата „Нов културен бран“, поддржана од Министерството за кулутра, Универзитетот за аудиовизуелни уметности, Европска Филмска, Театарска и Танцова Академија – Скопје,...

Второ издание на поетската манифестација „Анте Поповски-Антево Перо“

Годинава меѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски- Антево перо“ ќе се одвива од 4 до 6 октомври во Скопје и во родното село на поетот,...

Денови на македонските музеи

Градскиот музеј од Крива Паланка претстојниот викенд ја организира манифестацијата „Денови на македонските музеи“, која ќе се одржи на 27 и 28 септември. Целта...

Пензионерите го одбележаа својот празник

Калина С. Андонова Секоја година се одбележува 20 септември - Денот на пензионерите на Македонија. Главна манифестација е Републичката пензионерска спортска олимпијада, на која учествуваат...

ДКЦ „Карпош“ по петти пат ја организира манифестацијата за деца „Движи...

Во склоп на Европската недела на движењето што се одржува од 16-ти до 22-ри септември, спортскиот оддел при Детскиот културен центар „Карпош“ во соработка...