Ознака: маневри

Иран ги започна првите заеднички маневри со Русија и Кина во...

Морнарицата на Иран ги започна своите први заеднички маневри со Русија и Кина во северниот дел на Индискиот Океан. Вежбата започна од југоисточниот пристанишен град...

Американските поморски маневри провокација за Кина?

Маневрите на воените морнарици на САД и десет земји од Југоисточна Азија што почнаа вчера, за експертите се уште еден показател за зголемувањето на...

Неопходни маневри или тактични итроштини за двотретинското мнозинство

Заклучно со вчерашниот ден позитивно мислење е дадено по 15 барања за амнестија, а за другите 14 е дадено мислење дека по барањата не...

Русија и во Медитеранот ќе организира големи маневри

Русија од 1 до 8 септември ќе одржи воени вежби во Средоземно Море во кои ќе учествуваат 25 воени брода и 30 авиони, соопшти...

НАТО и Русија повторно ќе ги покажуваат мускулите

Во Норвешка неодамна пристигна првата пратка со воена опрема, која ќе биде дел од маневрите на НАТО што ќе почнат кон крајот на октомври...