Ознака: малцинства

Малцинствата против казни за истакнување на националните симболи

Претставниците на малцинските партии во Црна Гора побараа укинување на казните за истакнување на националните симболи и за тоа предложија измена на Законот за...

Советот на Европа бара од Тирана реален попис на малцинствата

Советот на Европа побара од Албанија да го почитува начелото на слободно изразување на националните малцинства на пописот во 2020 година. Советот на Европа апелира...

ПССЕ бара да им се гарантираат правата на лицата кои им...

Парламентарното собрание на Советот на Европа, го повтори својот повик до земјите-членки „да одговорат позитивно и да посветат посебно внимание” на потребите на лицата...

Србија ќе ги подобрува малцинските права, меѓу кои и на Македонците

Владата на Србија усвои Предлог закон за измена и дополнување на законот за националните совети на национлните малцинства, меѓу кои е и македонското малцинство,...