Ознака: мали пратки

Министерство за финансии: Покачувањето на прагот за мали пратки делува контра...

Мерките кои ги иницираме и носиме се однесуваат на намалување на сивата економија, поволности за даночните обврзници и поедноставување на постапките, вклучително и за...

Од 1 јануари ослободени од царина ќе бидат малите пратки до...

Од 1 јануари 2020 година ослободени од царина ќе бидат малите пратки до 90 евра. Со донесени измени на Уредбата, се зголемува прагот на...

Ќе се олеснува постапката за мали пратки

­Триесет и шест проценти од македонските граѓани со пристап до интернет вршат онлајн-нарачки. Во земјава има потенцијал за раст на е-трговијата, има услови, законодавството...