10.8 C
Skopje
28.10.2021 - 12:48

Ознака: малигни заболувања

Филипче: Пациентите со малигни болести ќе си ја добиваат терапијата дома

Пациентите со малигни болести ќе си ја добиваат терапијата дома, рече министерот за здравство, Венко Филипче, по повод одбележување на 4 февруари Светскиoт ден...

Хронично болните се враќаат на работа, освен оние со малигни заболувања

На денешната владина седница усвоени се предлозите на Комисијата за заразни болести за вработените лица кои се ослободени од работа, врз основа на утврдената...

Министерство за здравство: Обезбедна е современа биолошка терапија за пациентите со...

За пациентите со малигни заболувања, инфламаторни и автоимуни болести, од минатата година, обезбедена е современа биолошка терапија, која придонесува за зголемување на успешноста во...

Филипче: Зголемен е бројот на лекови за пациентите со малигни заболувања

Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска имаше средба со претставници на Здружението „Борка – за секој нов ден“ во кое членуваат пациенти со малигни...

Редовни контроли за пациентите со хемотерапија – лекарите издадоа упатства за...

Универзитетска клиника за радиотерапија и онкологија ги информира пациентите дека установата функционира непречено и во услови на ковид-19, поради специфичноста на малигните заболувања. Пациентите...

Србија: Децата родени меѓу 1999 и 2015 подложни на малигни болести

Децата родени меѓу 1999 и 2015 година во Србија биле изложени на токсичен фактор, кој влијаел да бидат подложни на малигни болести, покажа студијата...

Се подготвува регистар за малигни заболувања

Министерството за здравство има предвидено и почна да спроведува мерки за превенција на малигни заболувања на годишно ниво, со поддршка на Центарот за истражување...