Ознака: „Макфест 2019“

Емотивните приказни на ветераните го обележија годинашниот „Макфест“

Мартинијан Кириловски со песната „Сто пати на ден“, чиј автор е Ристо Самарџиев, ја освои првата награда на „Макфест 2019“. Ова е негово шесто...

Шесто учество и прва победа на Мартинијан Кириловски на „Макфест“

Мартинијан Кириловски со песната „Сто пати на ден“ чиј автор е Ристо Самарџиев ја освои првата награда на „Макфест 2019“. Ова е негово шесто...

Росана по многу години се враќа на „Макфест“

„Макфест 2019“ ќе биде шарен во секоја смисла, од учеството на авторите, некои по долго време му се враќаат на фестивалот, до возраста на...

Отворен конкурсот за „Макфест 2019“

Фестивалот „Макфест 2019“ ќе се одржи во Штип. Во деновите на одржувањето на фестивалот е предвиден директен телевизиски пренос, а на крајот на натпреварувачката...