Ознака: Максим Димитриевски

Уште две лица од Куманово починаа од коронавирусот

Уште две лица од Куманово починаа од коронавирусот, соопшти денес градоначалникот Максим Димитриевски, споделувајќи најнови информации од Центарот за јавно здравје додека учествуваше во...

МТСП: Димитриевски не постапи според своите овластувања во законскиот рок

Ингеренциите за управување со градинките на Општина Куманово се одземени поради непочитување на одредбите од Законот за заштита на децата. Постапката е водена целосно согласно...

Димитриевски бара од МТСП да го повлече решението за одземање ингеренции...

Неиздржано, селективно и пристрасно го оцени кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, решението на МТСП со кое се одзедоа ингеренциите на градоначалникот во однос на назначување...

Монтажната катна гаража во центарот на Куманово ќе биде поставена до...

Поставувањето монтажна катна гаража кај кумановскиот Центар за култура ќе заврши до март, информира денеска градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски. Тој рече дека монтажата...