15.8 C
Skopje
29.9.2021 - 4:40

Ознака: Македонско еколошко друштво

Рисицата Лиса позираше на локален жител од Маврово

Вистинска радост е кога жители од мавровските села ќе ни јават дека виделе рис, а уште повеќе кога ќе ни испратат слики од рис...

МЕД ја поздравува одлуката Шар Планина да се прогласи за национален...

Македонското еколошко друштво ја поздравува одлуката на Владата донесена на 49 седница за прифатливост на иницијативата за прогласување дел од Шар Планина за заштитено...

Во Маврово обележана втората рисица за оваа сезона

Македонското еколошко друштво (МЕД) на 24 февруари заедно со Националниот парк „Маврово“ со помош на кафез-замка заловија нова единка балкански рис на планината Бистра...

Засадени 1.500 садници за ревитализација на речната вегетација на Брегалница

Во рамки на акцијата за пошумување под мотото „Засади топола и врба и сочувај ги крајречните шуми долж Реката Брегалница - 2019“ во организација...