Ознака: македонски ученици

Mедали за македонски ученици на Олимпијадата во Доха

Македонски ученици освоија сребрен и бронзен медал на 16-та Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки (физика, хемија и биологија), која се одржа во Катар...

Канадскиот премиер Џастин Трудо одговори на писмо од македонски ученици

Канадскиот премиер Џастин Трудо им напиша писмо на група македонски основци од меѓународното училиште „Нова“ во Скопје. Учениците имале дилеми околу едно од најголемите...