2.8 C
Skopje
7.12.2021 - 13:16

Ознака: македонски граѓани

Триесетина македонски граѓани од Авганистан пристигнаа во Скопје

На меѓународниот аеродром Скопје вечерва пристигнаа над триесетина македонски граѓани од Авганистан. Тие беа сместени во воената база на САД во Доха, Катар и успешно...

Заев: Сите македонски граѓани од Авганистан се извлечени

Денеска во Владата на Северна Македонија во организација на премиерот Зоран Заев се одржа координативен состанок со сите вклучени чинители во големата хуманитарна меѓународна...

Вратени 125 македонски граѓани од Шведска, Данска и Холандија

Министерството за надворешни работи информира дека денес беше организиран лет за враќање на 125 македонски граѓани затекнати во Шведска, Данска и Холандија. - Упатуваме благодарност...

Шеесет и тројца македонски граѓани во карантин по враќањето од Црна...

Министерството за надворешни работи на Република Македонија информира дека во соработка со МНР на Црна Гора и Косово, утрово организираше враќање на 63 македонски...

Фантоми од странство ги празнат сметките на македонските граѓани

Надлежните институции информираат дека се преземаат соодветни мерки да се заштитат граѓаните од несаканите трошоци што настанале од илјадниците повици од неидентификувани броеви. Ваквата...

Метла за фантомите

За да престане поигрувањето со терминот фантомизација на македонските граѓани пред секој изборен циклус, државата треба најпрво преку попис да утврди колку сме, бидејќи...