Ознака: македонски автори

Антологија на поезија од македонски автори во странство

Автор на изборот и на обемниот поговор е Васил Тоциновски. Во овој избор, прв од ваков вид кај нас, се застапени 78 автори од...

Дела на македонски автори претставени во Истанбул

Министерот за култура Хусни Исмаили, кој деновиве престојува во работна посета на Истанбул, во тамошниот Музеј на уметноста присуствуваше и на претставувањето на творештвото...

Творештвото на македонските автори претставено пред турската читателска публика

Министерот за култура, Хусни Исмаили, кој деновиве престојува во работна посета на Истанбул, Турција, синоќа во Музејот на уметноста присуствуваше на настанот на кој...