15.8 C
Skopje
28.10.2021 - 15:58

Ознака: македонска пошта

Промовирана поштенска марка посветена на 20-годишнината од Охридскиот договор

Поштенската марка посветена на 20-годишнината од Охридскиот договор беше промовирана денеска од страна на македонска „Пошта“. Поштенската марка е издадена во тираж 6.000 примероци,...

Платниот промет во Македонска пошта почнува од понеделник

Од понеделник почнува функционирањето на платниот промет во Македонска пошта преку кој граѓаните ќе можат повторно да ги плаќаат своите сметки и да вршат...

Вработен во Македонска пошта во Тетовско крадел пари од сметка на...

Вработен во Македонска пошта – подружница Тетово, Долно Палчиште, неколку месеци крадел пари од сметката на пензионер. Против него е поднесена кривична пријава за...

Граѓаните се жалат поради ненавремена и некомплетна достава на пратки

Десет отсто од поднесените рекламации за поштенските услуги се за пречекорување на рокот за достава и 90 проценти за оштетена односно намалена содржина на...

Полицијата ги потврди злоупотребите на злетовскиот банкар

Колкави се вистинскиот број оштетени штедачи и вкупната сума што неовластено им била симната од нивните заштеди, од поштенскиот службеник во Злетово, останува непознато,...

Истражители на СЈО проверуваат документација во „Македонски пошти“?

Истражители од Специјалното јавно обвинителство вчера влегле и почнале да изведуваат увид во документација во Акционерското друштво „Македонска пошта“, објавува МИА. Од Специјалното јавно обвинителство...