19.3 C
Skopje
20.7.2019 - 1:32

Ознака: „Македонска песнарка“

Лозарството, националната свест, јазикот и историјата

Преродбенските пројави на македонството (5) Во почетокот на 1892 година е објавен првиот број на весникот „Лоза“, по кое и целото движење го доби името....