Ознака: Македонска емиграција

Македонија ѝ дала на Бугарија осум министри и дваесет дипломати

Само пророците можат да знаат дали Бугарија ќе ја присоедини Македонија, или Македонија ќе ја присоедини Бугарија, вели Максим Горки Божидар Татарчев забележува дека во...