14.8 C
Skopje
22.9.2021 - 16:08

Ознака: Македонска државност

„За македонцките работи“ – 116 години подоцна

Повеќе од еден век по објавувањето на книгата „За македонцките работи“ на Крсте Петков Мисирков и 75 години од македонската државност, како повторно да...

Континуитет или прекин на македонската државност

МАКЕДОНИЈА ОДБЕЛЕЖУВА 28 ГОДИНИ ОД ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА НЕЗАВИСНОСТА Во оваа 2019 година легитимно се наметнува прашањето дали се остварени сонот и идеалите од референдумот на...

Унијатското движење во Македонија

БОРБАТА ЗА СОЗДАВАЊЕ МАКЕДОНСКА ДРЖАВНОСТ ВО ПЕРИОДОТ НА ГОЛЕМАТА ИСТОЧНА КРИЗА (2) Весникот „Нова Македонија“ го објавува во повеќе продолженија трудот на професорот Владо Поповски,...