Ознака: македонска држава

Македонските партизани се приврзаници за самостојна македонска држава

Во документите од воените архиви на нацистичка Германија од времето на Втората светска војна, Германците многу јасно и прецизно известуваат за постоењето на Македонците...

Жените ја создаваа македонската држава

Седумдесет и пет години од Првата конференција на АФЖ на Македонија На 14 декември 1944 година во Скопје се одржа конститутивната конференција на Антифашистичкиот фронт...