Ознака: Македониjа

Македониjа на дланка

 „Македонија на дланка“ е биде проект за поддршка на развојот на локално ниво, со јавна евалуација и валоризација на идеи и нивна реализација,...

Филмска jулска жетва во Кинотеката на Македониjа

Кинотечната програма за јули содржи неколку интересни блоковски содржини. На 1 јули (четврток) програмата во Кинотеката на Македонија започнува со документарниот музички филм „Влатко...

Уметникот Свилен Стефанов изложува во КИЦ на Македониjа во Софиjа

Во галеријата на КИЦ на Македонија во Софија е отворена изложба на ликовниот уметник Свилен Стефанов. По „Изгубени простори“ на Марјан Ѕингаров, оваа втора...

Светска премиера на „Галаксиjата Андромеда“, чиj копродуцент е Македониjа

Објавена селекцијата за „Срцето на Сарaево“ „Сараево филм фестивал“ (СФФ) од 14 до 21 август ќе прикаже 49 филма во натпреварувачките програми на игран, документарен,...