Ознака: „Македоника литера“

Издавачката куќа „Македоника литера“ на Саемот на книгата во Пекинг

Издавачката куќа „Македоника литера“ ќе учествува на 27-от Меѓународен саем на книгата во Пекинг, Кина, кој почнува денеска. Во Пекинг ќе се одржи и форум...

Кратка историја на македонскиот 19 век

Во издание на „Македоника литера“ од Скопје од печат излезе најновата книга на новинарот и публицист Свето Стаменов „За македонскиот 19 век (радиоинтервјуа со...

„Во време на епидемија“ на Паоло Џордано наскоро и во издание...

Штотуку објавената и планетарно популарната книга на познатиот италијански писател Паоло Џордано „Во време на епидемија“, по италијанското издание, објавено пред три недели, пред неколку...

Објавен наградуваниот руски роман „Обител“

Издавачката куќа „Македоника литера“ го објави романот „Обител“ на рускиот писател Захар Прилепин, во превод од руски јазик на Ленче Тосева. Романот е награден...

Мисли, концепти и фрази од кинеската култура во пет тома

Издание во пет тома на македонски и на англиски јазик „Клучните концепти во кинеската мисла и култура“ објави „Македоника литера“. Серијата ги содржи  најсуштинските мисли, концепти...

Објавена антологиска едиција „Најдобрата кинеска литература за деца“

Најпознатите и најчитаните современи кинески писатели за деца и за млади се застапени во антологиски избор од десет кинески книги, која деновиве излезе од...

Објавен романот „Само дојди си дома“ од Андреј Е. Скубиц

„Македоника литера“ го објави романот „Само дојди си дома“ од словенечкиот писател Андреј Е. Скубиц, во превод од словенечки јазик на Давор Стојановски. „Само дојди...

Објавен „Речник на хомонимите помеѓу македонскиот и турскиот јазик“

Друштвото за издавачка дејност „Македоника литера“ ја објави лексикографската публикација „Речник на хомонимите помеѓу македонскиот и турскиот јазик“ од Филиз Мехметоглу од Истанбул, Турција....

Објавена дебитантска книга на Емилија Славковска

Издавачката куќа „Македоника литера“ деновиве ја објави новелата „Марика и Стравот“, дебитантска книга на младата писателка Емилија Славковска. Во новелата има необична и нестандардна...

Објавен романот „Во темнината“ од чешката писателка Ана Болава

Издавачката куќа „Македоника литера“ деновиве го објави романот „Во темнината“ од чешката писателка Ана Болава, во превод од чешки јазик на Јасминка Делова-Силјанова. Оваа...

High School DxD Hero (Dub) (https://kissanimeonline.com/m/QMOB) Episode 12 at KissAnime kissanime seven deadly sins

Watch Hiyokoi Episode Full (https://gogoanime.be/m/pzND/ep-1) at website https://gogoanime.be assassination classroom gogoanime